Wat te doen in Istanbul?

Vakantie, wat kan ik daar naar uitkijken! Onlangs naar Istanbul geweest, en die ervaring wil ik met jullie delen. Ik ga handige tips met jullie delen over wat er allemaal te doen is in Istanbul. Istanbul is een exotische stad, die prachtige chaos uitstraalt. Deze stad zit vast tussen Europa en Azie. Het heeft een mooie mix tussen oude tradities en tegelijkertijd heeft het zijn eigen moderniteit. Begint het al te kriebelen dat je er heen wilt? Lees snel verder voor tips!

Goedkope vliegtickets Istanbul

Aller eerst moeten er vliegtickets worden gekocht. Het is een echte kunst om het goedkoopste vliegticket te vinden. Het ligt er ook aan wanneer je vliegt hoe de prijzen er uit zien. Zo kan het zijn dat wanneer je in het weekend vliegt het duurder is dan bijvoorbeeld op een maandag. Bekijk hier vooral wat het beste werkt voor jou en wat jouw budget is. Zoke dus altijd naar goedkope vliegtickets Istanbul.

Bezoek mooie Sultanpaleizen als Hagia Sophia

Dit is een van de mooiste gebouwen die ik ooit heb gezien. Dit is een Byzantijnse kerk die werd omgebouwd tot een moskee en vervolgens tot een museum. Het is zeker de moeite waard om deze plek te zien, maar je moet je bewust zijn van de rij om binnen te komen. Ze maken geen grapje als ze het "niet voor angsthazen" noemen. Mis de Blauwe Moskee niet: De Blauwe Moskee is een van de meest populaire moskeeën in Istanbul, en terecht! Je kunt de schoonheid van buiten zien, maar van binnen is het nog mooier. Deze moskee is een van de mooiste moskeeën ter wereld en het is ook een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Istanbul. Het is een interessant gebouw omdat het zes minaretten heeft, maar slechts vier gezichten. De reden hiervoor is dat er aan weerszijden van deze moskee twee minaretten staan, dus in totaal zes minaretten!

Bezoek de Grote Bazaar van Istanbul

De Grand Bazaar is de grootste en oudste overdekte markt ter wereld. Het werd opgericht in 1455. De bazaar heeft meer dan 4000 winkels. Hier kun je alles vinden, van specerijen tot souvenirs, tot vloerkleden, juwelen, kleding en nog veel meer! De bazaar is dagelijks geopend van 7.00 tot 19.00 uur. Wees niet bang om te onderhandelen! Breng zeker een bezoek aan de Kruidenbazaar: dit is een erg leuke plek om te winkelen en bezienswaardigheden te bekijken. Je kunt hier alles vinden, van specerijen, kruiden en gedroogd fruit tot zoetigheden.

Maak een boottocht over de Bosporus

De Bosporus is een waterweg die door Istanbul loopt. Het is een zijtak van de Dardanellen, de zeestraat die de Egeïsche Zee met de Zwarte Zee verbindt. Deze waterweg verbindt twee zeeën en twee continenten, Europa en Azië. Een boottocht op deze waterweg is een must als je Istanbul bezoekt! De tour brengt je van Europa naar Azië en weer terug. Het duurt ongeveer drie uur, maar het is het waard! Aan beide kanten van het kanaal zie je prachtige paleizen en moskeeën.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *