Op vakantie in België: De leukste zomerfestivals

De zomervakantie komt er weer aan, en voor veel mensen is dat de ideale tijd om even lekker los te gaan. Niet alleen is het buiten lekker warm, maar tijdens de zomermaanden worden er ook meerdere festivals georganiseerd in België. Ga jij op vakantie in België? Bezoek dan ook zeker eens één van deze evenementen. Helaas vinden veel mensen het lastig om het beste festival te kiezen. Met zoveel mogelijkheden kan het lastig zijn om een definitieve keuze te maken. Om je een beetje op weg te helpen, staan in dit artikel drie van de meest populaire zomerfestivals in België voor je op een rijtje. Zodat jij deze zomer geen uren kwijt bent aan het kiezen van een festival, en in plaats daarvan langer kunt genieten van de voorpret.

Het foodfestival van Antwerpen

Tijdens de warme zomermaanden worden er jaarlijks tientallen foodfestivals georganiseerd in België. Toch is het foodfestival in Antwerpen nog altijd één van de populairste, en dat is niet voor niets. In Antwerpen komen gedurende het weekend tientallen foodtrucks bij elkaar, met een grote variëteit aan internationale keukens én drankjes. Er is voor iedereen wat wils te vinden: van pastagerechten tot sushi. En vergeet ook vooral de drankjes niet. Veel foodtrucks zullen speciale cocktails aanbieden voor de gasten. Uiteraard is het zeer belangrijk om je eigen gezondheid in de gaten te houden. Drink verstandig, en bij twijfel is het slim om verslavingszorg in te schakelen.

Suikerrock

Veel festivals in België vinden plaats op een zogenoemd festivalterrein. Meestal bevinden deze terreinen zich op gras of landbouwgrond. Suikerrock is de uitzondering op deze regel. Suikerrock vind namelijk niet plaats op een grasveld, maar in het stadscentrum van Tienen. Voor dit familie-vriendelijke festival wordt de oude binnenstad van Tienen omgetoverd tot het perfecte festivalterrein. Het Marktplein staat vol met leuke kraampjes, en er is voor iedereen wat lekkers te vinden. Met de focus op lekkere snacks én leuke muziekacts is dit festival zeer geschikt als uitje voor het hele gezin!

Tomorrowland

Dit is zonder twijfel één van de meest populaire festivals in België. Tomorrowland is al jaren hét festival dat je niet mag missen, met ieder jaar opnieuw een fantastische line-up aan populaire artiesten. Het festival focust zich op de leeftijd vanaf 16 jaar, en is zeer geliefd bij zowel jongeren als volwassenen. Dit festival beschikt over vijftien podia waarop tientallen artiesten optreden, en naast de optredens kun je ook genieten van vuurwerk, een lasershow én verschillende circusacts. Tomorrowland is overigens niet alleen populair in België, ook Nederlanders komen graag genieten van dit festival. Zorg er daarom voor dat je jouw tickets op tijd besteld!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *