Leuke activiteiten voor mensen die meer buiten willen zijn

Veel buiten zijn is supergoed voor je gezondheid; je krijgt buiten vaak meer beweging en je wordt blootgesteld aan de zon. Genoeg zonlicht krijgen is goed voor je, omdat het de belangrijkste bron van vitamine D is en dat heb je nodig voor je botten, spieren en weerstand. Het is dus belangrijk om veel buiten te zijn, maar wat kun je buiten allemaal doen? In dit blog schrijf ik over een paar dagelijkse of wekelijkse activiteiten die je buiten kunt doen.

Fietsen

Wanneer je lekker wilt genieten van de zon, de natuur en ook wat beweging wilt krijgen, is het een goed idee om dagelijks een stukje te fietsen. Fietsen is goed voor je als je vet wilt verbranden, spieren op wilt bouwen of je conditie wilt verbeteren. Daarnaast is het ook een goede manier om van stress af te komen, omdat het heel rustgevend is. Ben je fysiek niet heel sterk, maar wil je wel grote afstanden afleggen? Dan kun je er ook voor kiezen om met een elektrische fiets te fietsen. Op die manier kun je elke dag een stuk fietsen en krijg je je dagelijkse portie vitamine D.

Yoga

Yoga betekent verbinding en dat wordt oorspronkelijk ook verbonden aan de natuur. Het is dan ook niet gek dat yoga buiten ook heel goed werkt. Je krijgt frisse lucht, hebt veel groen om je heen en bent daardoor niet snel afgeleid. Ook kan de buitenlucht een echte energieboost zijn. Wanneer je het binnen doet kun je nogal snel afgeleid worden door rommel, mensen en geluiden. Probeer daarom eens om yoga buiten te doen. Je kunt dit alleen of met een groepje doen. Zorg ervoor dat je in een rustige, groene omgeving bent met niet te veel andere mensen.

Wandelen

Dagelijks een stukje wandelen kan ook een goede manier zijn om veel buiten te komen. Wandelen is goed voor je conditie, spieren en bloedsdoorloop. Heb je een hond? Neem die dan ook mee! Honden kunnen beweging namelijk ook goed gebruiken. Je kunt ook samen met een goede vriend of vriendin wandelen of bijvoorbeeld luisteren naar een interessante podcast. Podcasts zijn heel erg in op dit moment en zijn er in verschillende vormen en maten; van luisterboeken tot interviews met deskundigen. Hou je niet zo van podcasts? Dan kun je ook naar je favoriete muziek luisteren of gewoon genieten van de stilte. Door te wandelen kom je op verschillende plekken; het bos, het strand, de stad, etc. De herfst is begonnen en dat is het perfecte seizoen om mooie bladeren, kastanjes en beukennootjes te verzamelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *