Alles over een hondenbench

Wanneer je een nieuwe pup in huis hebt is het soms verstandig om een bench aan te schaffen. Een bench is een hok waar een hond voor een korte tijd verblijft. Het is belangrijk dat je de bench niet te lang of vaak gebruikt, omdat dit kan leiden tot stress, angst en verveling bij de hond. Daarnaast is een bench ook niet bedoeld om je hond in op te sluiten voor straf. Zo associeert je hond de bench met een negatieve ervaring en dat is het tegenovergestelde van wat je wilt! Waar is een bench dan wel voor bedoeld? En welke bench is geschikt voor jouw hond? In dit blog lees je alles over de hondenbench!

Waarom een bench?

Een hondenbench is bedoeld als rustige en veilige plek voor jouw hond om zich terug te kunnen trekken. Daarnaast kan het handig zijn bij het zindelijk maken of opvoeden van een hond. Zo kun je de hond bijvoorbeeld in de bench zetten als hij bij visite agressie vertoont. Zorg er wel voor dat je dit van tevoren doet, zodat je hem niet tijdens het straffen in de bench zet. De bench moet een veilige plek zijn voor de hond, zodat hij zich ook hierin kan terugtrekken na bijvoorbeeld een operatie of verwonding. Op deze momenten hoeft de bench ook niet op slot en kun je de deur open laten staan.

Aanschaffen

Wanneer je een bench wilt kopen, moet je aan een paar dingen denken. Ten eerste moet de bench groot genoeg zijn voor jouw hond. Houd er dus rekening mee dat je de maten van je hond moet weten voordat je er een koopt. Daarnaast is het vaak fijn om een kussen voor in de bench te kopen. Dit zorgt ervoor dat de plek nóg aangenamer en fijner is voor de hond om terug te keren. Ook dit kussen moet de juiste maat hebben, dus zorg ervoor dat je de maten weet! Tot slot is het handig om te weten waar je de bench voor wilt gebruiken. Wil je hem bijvoorbeeld gebruiken om de hond mee te vervoeren? Kies dan voor een Hondenbench auto. Deze zijn stevig, hebben genoeg ventilatie en kunnen opgevouwen worden. Extra handig voor op reis!  

Hoe zorg ik dat de hond erin gaat?

Als je een nieuwe bench hebt gekocht is het handig om het deurtje open te laten staan, een zacht en comfortabel kussen en een speeltje of snoepje erin te leggen. Forceer je hond niet om in de bench te gaan, maar laat het hem of haar zelf beslissen. Zo creëer je een veilige plek. Beloon de hond als hij uit zichzelf in de bench gaat maar hou hem niet tegen als hij er weer uit wil. Op die manier leert hij langzaam dat de bench een fijne plek is.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *