Alles dat je moet weten over Canada

Canada is een onwijs groot land met ontzettend veel mooie plekken. Ideaal als vakantiebestemming als je van rondreizen houdt. Zoek de prachtige natuur op en bezoek de wereldsteden Vancouver en Toronto. Er zijn een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden als je op vakantie wil gaan naar Canada. In dit artikel bespreek ik alles dat je moet weten over Canada. 

Canada is een groot land

Canada is één van de grootste landen van de wereld. Het is daardoor bijna onmogelijk om het land in één keer te ontdekken. Veel vakantiegangers maken daarom een keuze tussen Oost-Canada en West-Canada. Het is dus aan te raden om een keuze te maken tussen deze twee gebieden. Het is belangrijk om te weten dat er geen goede keuze is. Elk gebied heeft zijn eigen bijzondere plekken en bezienswaardigheden. 

Heb de juiste reispapieren op zak

In alle landen buiten Europa is het verplicht om je paspoort mee te nemen als reisdocument. Wanneer je van plan bent om naar Canada te gaan, is het ook verplicht om een eTA formulier op zak te hebben. Een eTA formulier wordt gebruikt om het reizen naar Canada gemakkelijker te maken en om illegale immigratie tegen te gaan. 

Het is een tweetalig land

Veel mensen weten het niet, maar Canada is een tweetalig land. De twee officiële talen zijn Engels en Frans. Er zijn een aantal gebieden waar Frans wordt gesproken. Dit is in de meeste gevallen niet het Frans dat je gewend bent, maar Frans van vroeger. Hierdoor zijn sommige mensen moeilijk te verstaan, ook als je vloeiend Frans spreekt.

Camperreis maken Canada? Twijfel dan niet en huur van te voren een camper. De vraag naar campers is onwijs groot. Door op tijd een camper te huren bespaar je geld en de kans dat alle campers Canada al verhuurd zijn. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *